Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La presidenta de la Diputació visita Centelles

31/10/2023

La presidenta de la Diputació visita Centelles

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret Sabidó, ha visitat Centelles aquest dimarts 31 d’octubre en el marc d’una visita institucional a la comarca d’Osona per a conèixer de primera mà projectes que compten amb el suport de Diputació.

La visita s'ha dividit en dues parts, la primera més de treball ha permès visitar diferents instal·lacions i espais públics, s'ha iniciat al Parc Solar Municipal, el primer d’aquestes característiques a la província de Barcelona. Aquest projecte compta amb una subvenció d’un milió d’euros de la Diputació de Barcelona i es preveu que quedi enllestit a final d’aquest mes de novembre. Es tracta d’una instal·lació pública d’un megawatt impulsat des de l’Ajuntament amb el suport de la Diputació. També ha aportat mig milió d’euros del programa Renovables 2030 que han permès la construcció dels dos pàrquings solars i l’autoconsum compartit del teatre Casal Francesc Macià.

Seguidament s'han desplaçat a la zona del Vapor que compta amb un ajut de la Diputació de 58.759.29 euros i un préstec d’1,7 milions d’euros. Actualment està en tràmit administratiu per formalitzar la compra venda. També s’ha rebut assessorament sobre les possibilitats de l’entorn. L’objectiu és convertir l’espai del Vapor en una gran zona pública amb aparcaments, zona verda i serveis. Després s'ha anat fins al Palau dels Comtes que està en fase de rehabilitació de l’estructura i la coberta i compta amb ajuts de la Generalitat i la Diputació.

La segona part, de caire institucional, s'ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament amb l’assistència de tots els regidors de la corporació. Moret ha valorat les iniciatives locals i ha reiterat el suport de la Diputació al món local. Per la seva banda, l’alcalde, ha posat en valor la importància del suport tècnic i econòmic de la Diputació. Gràcies al suport de la Diputació es poden tirar endavant polítiques públiques per seguir donant prioritat a les persones i oferir equipaments públics i serveis de qualitat.

Des de l’Ajuntament es valora positivament la visita perquè ha permès explicar els projectes en curs que compten amb el suport de la Diputació i valorar i definir línies de suport per als projectes de futur.