Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles ha inaugurat el primer parc solar fotovoltaic municipal de la província

20/12/2023

Centelles ha inaugurat el primer parc solar fotovoltaic municipal de la província

Aquest dimecres al migdia ha quedat oficialment inaugurat el parc fotovoltaic de la Gavarra amb l'accionament del botó que donava simbòlicament la llum a la centraleta de la zona. Els encarregats han estat l'alcalde, Josep Paré Aregall i el diputat d'Acció Climàtica i Transició energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra Solé.

La instal·lació produirà 1500 MWh d'energia verda destinats a la comunitat energètica pública local i permetrà estalviar més de 700 tones de CO₂ a l'any.

Per tal de sufragar costos l'Ajuntament ha comptat amb una subvenció d'1,1 milions d'euros del Programa Renovables de la Diputació de Barcelona.

La instal·lació ocupa una superfície de 10.000 metres quadrats al polígon industrial de La Gavarra, als terrenys per on passava la línia d'alta tensió. Tindrà una potència màxima de 1002,8 kW que generaran prop de 2200 panells, que signifiquen 1454 MWh anuals d'energia verda i suposen un estalvi de 700 tones d'emissions de CO₂ a l'any.

La Diputació també ha aportat 500.000 € del programa Renovables per a la construcció de dos aparcaments solars i l'autoconsum compartit del Teatre Casal Francesc Macià.

Aquesta infraestructura va començar a gestar-se amb l'alcalde Miquel Arisa Coma, l'any 2019 amb la redacció del projecte. Del 2019 al 2021 amb l'actual alcalde, Josep Paré Aregall es va fer la modificació de planejament. A partir del 2021 fins avui dia, s'han obtingut els recursos que amb Renovables 2030 han permès ser pioners en aquest àmbit.

Per Paré "és una gran fita poder disposar d'aquest parc. Falten els darrers tràmits de legalització i es preveu que el proper mes de gener quedi resolt i pugui entrar en funcionament."

Per Serra "el poble ha fet bé els deures i encara els objectius de 2030 i 2050 en una posició avantatjada, ja que fa anys que treballen el tema amb encert".

Ambdós han destacat la importància d'aquests projectes i la col·laboració entre administracions que contribueixen a la transició energètica amb millores per a la ciutadania.