Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat nomena l’alcalde, Josep Paré, com a vicepresident primer

11/03/2024

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat nomena l’alcalde, Josep Paré, com a vicepresident primer

L’alcalde, Josep Paré Aregall, va ser nomenat vicepresident primer de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat a la 24a Assemblea General que es va fer, a Vilanova i la Geltrú, el passat 7 de març. En l’assemblea, Marc Serra Solé, diputat d’Acció Climàtica de la Diputació va ser nomenat president de l’associació en substitució de Xesco Gomar.

L’alcalde de Centelles, va ser l’encarregat de llegir la Declaració de Vilanova on els ens municipals adherits es van comprometre a “accelerar la implementació de les polítiques locals, amb centralitat i transversalitat i amb el protagonisme de la ciutadania davant la realitat de la crisi climàtica”.  La Declaració destaca la necessitat d’actuar amb “ambició climàtica i accelerar la implementació de polítiques locals en aquest àmbit”. L’assemblea va presentar el nou Pla estratègic 2024-2027 que marca els objectius per aquest període. Es van aprovar espais de treball centrats en la transició energètica, l’adaptació i la naturalització, la mobilitat, la qualitat acústica de l’aire, l’educació ecosocial i l’economia circular i residus.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Va ser creada l’any 1997 i compta amb 327 ens locals adherits.

L’alcalde va assistir acompanyat de la regidora de Medi Ambient, Neus Verdaguer Paré.