Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Quatre famílies centellenques acullen infants del programa Vacances en pau a Osona

18/07/2019

Quatre famílies centellenques acullen infants del programa Vacances en pau a Osona

La sala de plens del Consell Comarcal d’Osona va acollir, dilluns 15 de juliol, l’acte de rebuda dels nens i nenes sahrauís del programa Vacances en pau a Osona de l’entitat Cooperació Osona amb el Sàhara.

L’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall i la regidora de Cooperació i Solidaritat, Dolors Calm Morera van donar la benvinguda als tres nens que conviuran amb quatre famílies centellenques durant un mes i mig.

Per incrementar els vincles amb els nens i nenes del poble des de l’Ajuntament se’ls ha facilitat la participació al Casal d’Estiu Natura i s’ha assumit la despesa dels trasllats des dels camps de refugiats algerians on viuen durant l’any en unes condicions molt precàries. Les famílies els han inscrit als campaments d’estiu que s’organitzen des de l’esplai Les 100 Teies.

Un total de 16 nens i nenes d’entre 10 i 12 anys participen aquest any en aquest programa a la comarca d’Osona. Les famílies d’acollida mantenen el contacte la resta de l’any i, l’any passat, van viatjar a Tindouf per conèixer de primera mà el camps de refugiats on viuen.