Protocol seguretat oficines municipals
SANT JORDI
TEATRE
Maridatge instants
Presentació llibre
Cinema
Pla Jove
Formació Facebook i Whatsapp
Parelles artístiques
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentat el Pla d’Acció de Responsabilitat Social Corporativa

21/11/2017

Presentat el Pla d’Acció de Responsabilitat Social Corporativa

Amb el lema de Centelles Responsable es va presentar ahir dia 20 de novembre el pla d’acció de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Centelles. El Pla, que s’ha fet conjuntament amb la Diputació de Barcelona, destaca 37 bones pràctiques que porta a terme l’Ajuntament de Centelles, inclou les propostes de millora i la proposta de seguiment i avaluació del Centelles Responsable.
La RSC és un model de gestió de les organitzacions basat en criteris responsables en els àmbits social, ambiental, econòmic, laboral i del bon govern, orientat a millorar la seva competitivitat i fomentar el desenvolupament sostenible que contribueix a construir una societat millor.
Entre totes les regidories s’han impulsat 128 actuacions de Centelles Responsable. D’aquestes, se n’han destacat trenta-set agrupades en cinc dimensions:
Englobades en la dimensió de bon govern es destaquen: el Pla de mandat elaborat i aprovat; el treball transversal interdepartamental; el compliment del temps de pagament a proveïdors, es paga en menys dels 30 dies que marca la llei; la introducció de clàusules socials i ambientals en alguns contractes municipals; i el Pla de comunicació en procés d’elaboració.
També s’han fet iniciatives per a la preservació del medi natural de Centelles; telegestió del 90% dels equipaments municipals; ús d’energies alternatives i planta d’autoconsum elèctric; xarxa de fibra òptica a tot el municipi; noves exigències per millorar la gestió de residus municipals; educació ambiental i visites per escolars a la deixalleria; foment de la recollida de fracció orgànica; adquisició d’un vehicle elèctric 100% municipal; foment de l’ús de la bicicleta, i un projecte de mobilitat urbana entre Centelles i Balenyà.
Pel que fa a bones pràctiques destacades en la dimensió social s’han fet actuacions de la Residència St. Gabriel per l’atenció de la gent gran en situació de dependència; el programa de lluita contra la pobresa energètica; iniciatives participatives per la cooperació i la solidaritat; campanyes i programes de promoció de la salut i la pràctica de l’esport entre la ciutadania; iniciatives pel foment de l’ocupació; programes pel foment de l’educació per a totes les etapes de la infància i adolescència; i el teixit cultural molt potent i amb iniciatives culturals riques i diverses.
Finalment, en la dimensió econòmica es destaca, entre moltes altres accions realitzades, el foment del consum de productes locals i de proximitat a través del Joc de Centelles, el mercat setmanal del diumenge com a pol d’atracció turística, la prospecció per buscar empreses que es vulguin implantar al municipi i el foment del turisme sostenible, de natura, a través de la senyalització de rutes de senderisme.