Botiga al carrer
Ruta Cerdà
Alcalde respon. Instagram live
Festa solidaritat i interculturalitat
Exposició Aprofitart nens
Exposició Ombres
Aiguagim
Flama Canigó
Cinema
Dansa integrada
Futbol barri
Diada castellera
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

El mestre i pedagog Joan Soler inaugura el curs escolar 2019-2020

01/10/2019

El mestre i pedagog Joan Soler inaugura el curs escolar 2019-2020

Joan Soler Mata, mestre, pedagog i professor de la Universitat de Vic va ser l’encarregat de fer la xerrada inaugural del curs escolar 2019-2020 el divendres 27 de setembre al casal Francesc Macià. Amb el títol “L’educació ens importa: de l’escola bressol a l’institut”, Soler va destacar la importància del col·lectiu en el món de l’ensenyament i va aclarir “no tinc solucions ni respostes a tots els problemes, sinó més aviat reptes”. Va introduir reflexions com “ens cal el debat i no ens hauria de fer por ja que només en el debat trobarem punts de confluència”. Per Soler s’ha perdut la qualitat democràtica a l’escola.

El futur de l’educació s’ha de plantejar -segons el pedagog- amb optimisme, confiança, respecte i responsabilitat compartida comunitat-humanitat (poble, país, planeta). Va reclamar, en darrer lloc que totes les escoles han de tenir les condicions per poder treballar.

L’alcalde, Josep Paré Aregall, en la seva presentació va destacar la importància dels valors en l’educació i el fet que la Centelles aposti per un Pla estratègic d’educació i cultura, projecte pilot a Catalunya.

El regidor d’educació, Víctor López Coronas, va presentar el projecte Centelles Famílies acompanyat de representants de les AMPA de les diferents escoles del poble. Durant el curs s’han programat diferents activitats i xerrades. Es pot consultar el programa al següent enllaç www.centelles.cat/centellesfamilies