Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

S’elimina un niu de vespa asiàtica al carrer dels Hostalets

07/11/2019

S’elimina un niu de vespa asiàtica al carrer dels Hostalets

Aquest dilluns dia 4 de novembre es va eliminar un niu de vespa asiàtica que es va trobar prop de l’escola Xoriguer, en concret en un dels pollancres de la zona, al carrer dels Hostalets.

Tal com es va fer en un altre niu localitzat al barri de Sant Pau, es va utilitzar la tècnica de disparar projectils d’un potent insecticida congelat amb una escopeta d’aire comprimit. Un cop incrustat al niu, es fon i mata les vespes. El niu estava ocult entre les fulles de les branques més altes de l’arbre i, malgrat que alumnes de l’escola havien trobat algunes vespes al pati, no va ser fins la setmana passada que una alumna el va veure i ho va comentar amb la seva família, qui va passar l’avís a l’Ajuntament.

Per la posició elevada, no representaven cap risc per a les persones però la vespa asiàtica és una espècie invasora que provoca un greu perjudici a l’apicultura i que cal controlar. Des de l’Ajuntament es vol agrair la col·laboració de la família i dels alumnes de l’escola Xoriguer i es vol recordar la importància d’avisar en cas de detectar un possible niu per tal d’actuar-hi ràpidament.