Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La Fira de la Tòfona arriba a la dotzena edició

12/12/2019

La Fira de la Tòfona arriba a la dotzena edició

Aquest dijous s’ha presentat, en roda de premsa, la 12a edició de la Fira de la Tòfona. L’alcalde, Josep Paré Aregall, ha destacat que “conèixer la tòfona és un dels objectius de la fira. Recordem que el vincle històric és important, aquí es marcava el preu de la tòfona fa uns anys. A la fira hi ha gastronomia, conferències, tallers… buscant tenir tòfona de proximitat que està molt ben valorada”. Per a l’alcalde “la fira serveix de dinamització comercial i per tant econòmica”. Per Arisa “la tòfona és un producte estrella vinculat al poble de fa molt temps,  i la fira es molt bona en molts aspectes, per donar a conèixer el poble i el comerç”.

A la presentació hi van participar també els regidors de Promoció econòmica, Josep Arisa Argemí i Comerç i Fires, Dolors Calm Morera. 

Per Calm “sempre procurem que hi hagi cuiners de primera línia que vinguin a mostrar el seu talent, enguany destaca que els cuiners  convidats faran tallers de pastisseria amb tòfona, un a càrrec de David Gil, cap de pastisseria del grup El Barri d’Albert Adrià i l’altre amb el centellenc, Josep M. Ribé, director del Chocolat Academy” també hi haurà els ja tradicionals  tallers dels centellencs Cesc Molera, xef i professor Escola Hosteleria d’Osona i anima de la fira en el sentit d’organitzar els tallers i contactar amb els cuiners convidats, i Fina Vila , estudiosa de la tòfona,  que ensenyaran a perdre la por a cuinar amb tòfona i el taller d’aperitius i snacks  amb Edgard Garcia, també xef i professor de l’Escola  l’Hosteleria d’Osona. 

La fira es farà els dies 14 i diumenge 15 de desembre. Es pot consultar tota la programació a www.centelles.cat/firadelatofona

Pel que fa a parades de tòfona o producte amb tòfona, que es situen al passeig, hi haurà pràcticament les mateixes de l’any passat una vintena, ja que es fa ha una selecció de paradistes per que es pugui oferir tòfona de primera qualitat i molt vinculada a la zona, segons Arisa “preferim menys gent i més qualitat”. 

La fira de la tòfona coincideix amb moltes activitats com per exemple, l’enlairada de fanalets de l’Associació contra el Càncer, teatre musical amb Estrellitas & Antojos, amb Elisa Crehuet i diversos actes per la Marató de TV3 com la  VII pedalada que enguany surt de Centelles.