Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

El pregó de M. Àngels Ribé i la inauguració de l’exposició als horts de Cal Comte inicien la Festa Major

28/08/2020

El pregó de M. Àngels Ribé i la inauguració de l’exposició als horts de Cal Comte inicien la Festa Major

M. Àngels Ribé Giol va ser l’encarregada de fer, el dijous 27 d’agost, des de Niça (França), a través d’una plataforma digital, el pregó de Festa Major. Una festa major “atípica” marcada per les mesures de prevenció del COVID-19. El pregó es va poder seguir a distància des del Casal Francesc Macià, amb aforament limitat, i també pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

Ribé va fer un relat amè passant pels records d’infantesa jugant a la plaça Major i la plaça Vella; les èpoques d’estudi a l’escola Sagrats Cors i posteriorment al Pere Barnils del carrer Jesús. L’any 1988 marxava a Montpellier a estudiar el darrer curs de Filologia Francesa. L’any 1993 es va casar amb en Rémi i es van instal·lar a Grenoble. Posteriorment es van traslladar a Niça ciutat on viuen fa 25 anys i on han nascut els seus fills, Marc i David.

La pregonera va comparar els costums i la idisioncràcia dels francesos i els catalans. “Viure en dos països et permet agafar el millor de cada lloc” va explicar Ribé , “a casa tant mengem pa amb tomàquet com quiche lorraine i hem celebrat tant les festes franceses com les catalanes”.Actualment és professora de castellà a un institut de Grasse i reconeixia que “encara que canviés de domicili, Niça sempre serà la ciutat del meu cor ja que és on he format la emva família”.

L’alcalde, Josep Paré Aregall, va desitjar una bona festa major i va demanar prudència i compliment de les mesures de seguretat a l’hora d’assistir als actes programats.

Seguidament es va fer la inauguració de l’exposició “hART. Art als horts del Cal Comte” amb obra dels artistes Joan Pujol Creus, Marta Postico, Diego Osorio, Eulàlia Llopart, Toni Donato i David Casals. La mostra es podrà visitar fins al 13 de setembre.