Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Deu anys de Pla de Barris a Centelles

05/10/2020

Deu anys de Pla de Barris a Centelles

Divendres es va commemorar a Centelles els deu anys d’execució del Pla de Barris.  Un projecte que ha permès invertir fins a 5 milions d’euros, dels quals el 75% ha estat finançat per la Generalitat de Catalunya. Centelles ha pogut executar el projecte en la seva totalitat.

A l’acte van acompanyar a l’alcalde, Josep Paré Aregall, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet Valera; l’exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal Farreras i l’exalcalde, Miquel Arisa Coma. La comitiva va desplaçar-se fins a la plaça Major on, a la sala d’exposicions del Palau dels Comtes el conseller Calvet va signar el llibre d’honor del municipi on va destacar del Pla de Barris que és “una iniciativa excepcional que des de la lleialtat institucional ens ha permès disposar de millors pobles, millors ciutats amb millors oportunitats per als seus ciutadans”.

Seguidament es va fer una xerrada al Casal Francesc Macià. L’exconseller Nadal va parlar de “dues bones notícies, l’adjudicació del Pla i que s’hagi pogut acabar”. Arisa, per la seva banda va recordar que va anar diverses vegades a veure a l’aleshores conseller Nadal perquè “teníem un projecte de poble molt clar”.

L’actual alcalde, Josep Paré Aregall, va explicar que “amb aquest acte es posa en valor la transformació que ha tingut Centelles en aquests deu anys, uns transformació esgraonada en vuit eixos d’actuació”. El Pla es va començar a aplicar el 2010 amb la remodelació de la plaça de Catalunya i van acabar el 2019 amb la pista del Casal Francesc Macià. Les diverses actuacions han permès revitalitzar econòmica i socialment el nucli antic del municipi.