Fira tofona estiu
Botiga al carrer
Piscina estiu
Exposició Jordi Llacer
Agenda Biblioteca
Teatre Terra baixa
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Promoció de l’ús de vaixella compostable en sopars i activitats festives

18/07/2019

Promoció de l’ús de vaixella compostable en sopars i activitats festives

Davant de la prohibició del Parlament Europeu dels plàstics d'un sol ús al 2020, des de l’Ajuntament de Centelles es vol incentivar l'ús de la vaixella compostable en l'organització d'activitats amb consum alimentari dins el programa de fires, festes i esdeveniments populars del municipi.

Aquesta actuació ja es porta a terme des de l’any 2018 en aquelles activitats organitzades des de l'ajuntament però aquest any, amb el suport econòmic d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, es vol fomentar també el seu ús en les activitats organitzades des de les entitats, associacions o comissions de carrers del poble.  L’Ajuntament ofereix vaixella compostable a les entitats a canvi del compromís que els residus es gestionaran a través de la recollida de l’orgànica.  Per fer-ne difusió sense generar residus, s’ha creat un logotip de la campanya amb el missatge del destí final del material compostable. El proveïdor del producte és un comerç del poble, de manera que s’incentiva l’economia local.

L'objectiu final és que la ciutadania ho acabi incorporant dins la pròpia quotidianitat contribuint a evitar la problemàtica dels plàstics i assolint el reciclatge del 100% dels residus. A més, actualment  el mercat ofereix un material compostable de qualitat, amb una amplia varietat i amb un cost cada cop més competitiu. Sens dubte, però, s’espera que els beneficis ambientals pel que fa als processos de producció i de gestió de residus facin que la iniciativa tingui una bona acollida.