Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La 3a Fira de la Tòfona d’estiu va tenir molt d’èxit i bona participació

10/07/2023

La 3a Fira de la Tòfona d’estiu va tenir molt d’èxit i bona participació

La 3a Fira de la Tòfona d’estiu, celebrada el dissabte 8 de juliol al parc del Pla del Mestre, va tenir molt bon seguiment de públic marcat per una jornada molt calorosa. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí, estava molt satisfet "el lloc ha estat ben acollit i la gent ha seguit la fira amb intensitat fins al final, Creiem que hem assolit els objectius de promoció de la tòfona d'estiu i tenir diversió i continuar essent un referent dins el món de la tòfona".

Hi va haver diverses activitats, una d'infantil, molt participada, ja que cada convocatòria es va omplir, que ja va agradar molt l'any passat, a càrrec de Fina Vila que consistia a buscar, trobar i conèixer la tòfona estiuenca enterrada en una sorrera.

La centellenca Sènia Villalustre del col·lectiu Taula Dolça va obrir les activitats amb diverses preparacions de pastisseria amb tòfona d'estiu i degustació pels assistents en el moment més calorós de la jornada. Va seguir un taller de cuina també amb degustació a càrrec de Jordi Coromina del restaurant l'Horta de Tavertet i el Thymus, i el xef Cesc Molera va presentar la campanya gastronòmica de la tòfona d'estiu del col·lectiu Osona Cuina "que ben segur ajudarà a promocionar aquest producte tan desconegut".

Els cuiners Cesc Molera i Jordi Parareda explicaven que aquesta tòfona estiuenca és una gran desconeguda "que cal donar a conèixer i que és un producte molt interessant" d'aquí el títol de la convocatòria: 3a Fira de la tòfona d'estiu: La gran desconeguda.

Pel que fa a activitats musicals hi va haver un concert amb Laura Cruells i Jordi Ginesta, que com va dir Ginesta "només ens trobem un cop a l'any i sempre és per la Fira de la tòfona d'estiu". L'actuació va comptar amb totes les cadires plenes. S'esperava amb incertesa, perquè s'havia anunciat un concert amb artista convidat que volien fos una sorpresa fins a l'últim moment, que finalment va ser protagonitzat per Gemma Humet i un concert amb Zonarkaos que va ser l'encarregat de posar fi a la festa.

La Food Truck va ser l'espai gastronòmic de tapes amb tòfona d'estiu i maridatge amb vins del Celler de la Vinyeta que va tenir un èxit molt gran, ja que hi va haver cua en tot moment, per degustar el producte que van liderar els cuiners Jordi Parareda i Cesc Molera. Puig Bolets va muntar una parada on es podia comprar tòfona d'estiu cosa que s'agraïa pels que van venir expressament a proveir-se.

Nou restaurants del municipi es van apuntar al menja de tòfona d'estiu per potenciar el producte, que consisteix a oferir plats amb aquest producte. La temporada de la tòfona d'estiu va de l'1 de maig al 15 d'agost.