Taller masculinitats
Taller paternitats
Exposició Jazz i altres
Exposició treballs aula Patchwork
Sardanes
Concert Cantus Firmus
Miniconcerts de primavera
Cinema
Exposició i conferències Primera República
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Concert Tot celebrant Tete
Fira Ratafia
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Sant Quirze de Besora acull La Trobada de Cooperatives Escolars d’Osona i el Lluçanès i reuneix més de 400 alumnes 

13/05/2024

Sant Quirze de Besora acull La Trobada de Cooperatives Escolars d’Osona i el Lluçanès i reuneix més de 400 alumnes 

L’acte forma part del programa CUEME - Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona

El divendres 10 de maig, 420 infants de 17 centres educatius d’Osona i el Lluçanès que al llarg de tot el curs han treballat en la creació de cooperatives escolars en el marc del projecte CUEME - Cultura Emprenedora a l’Escola s’han reunit per encarar la recta final del projecte del curs 2023-24.

Durant la jornada, que ha tingut lloc a la zona esportiva de Sant Quirze de Besora i al seu entorn, ha començat amb un discurs de benvinguda per part de les autoritats, l’alumnat ha participat en diverses activitats que els ha posat a prova amb l’objectiu de superar-se tant de forma individual com col·lectiva amb propostes de cooperació, treball en equip i creativitat. Al final del matí, els infants han posat punt i final a la trobada amb una coreografia de percussió i una enlairada de globus biodegradables.

El programa CUEME, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport dels centres escolars i diverses entitats del territori, promou que els alumnes creïn i gestionin cooperatives escolars. Enguany la trobada ha crescut tan en nombre d’escoles participants com en nombre de cooperatives que s’han creat, un total de 21 cooperatives que han passat per les fases de constitució, elecció del producte, disseny de la identitat corporativa, difusió i comunicació, producció i venda. En aquesta edició hi han participat centres d’onze municipis: Centelles, Sant Quirze de Besora, Olost, Prats de Lluçanès, Alpens, Lluçà, Perafita, Folgueroles, Manlleu, Roda de Ter i Seva.

L'acte ha estat promogut i organitzat per les àrees d’Ensenyament i Promoció econòmica dels ajuntaments  de Centelles, Manlleu, Roda de Ter i Seva i entitats supramunicipals com el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Consorci del Lluçanès, Mancomunitat la Plana i el Consell Comarcal d’Osona que portem a terme el programa de CuEme als territoris i centres educatius.

Per part de l’Ajuntament de Centelles, hi ha assistit el regidor de promoció econòmica, Josep Arisa i el regidor d’educació, Jordi Romeu. 

Sobre CUEME – Cultura Emprenedora a l’Escola
El programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el  suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.