Col·laboradors Ajuntament de Centelles Helitrans Pyrinees Tallers Sala Boreas Aeronautics Societat coral 'La Violeta' Alella Vinícola Juvé y Camps Cervesa del Montseny Artesana Pianomet Ratafia Bosch TV3 Catalunya Ràdio Músics per la Pau i la Integració Associació Joan Manén Cordes del Món

Vesprades de Tardor

Els vespres de la primavera d’hivern a Centelles seran un any més especials i inoblidables pels amants de la bona música.

En aquesta edició de les Vesprades de Tardor us trobareu varies novetats, la més significativa és que ens obrim a l’internacional, però sense deixar d’apostar pels músics del territori, com a premissa inherent al festival. Tornarem a tenir cinc concerts d’estils musicals diversos, com a reflex del nostre poble, tot mantenint l’exigència de la qualitat artística i apostant pels joves talents, que son els dos eixos bàsics que defineixen les Vesprades de Tardor.

Començarem les Vesprades amb un espectacle de titelles basat en la primera òpera composada per W.A. Mozart, quan tot just tenia 11 anys. Amb aquest concert volem acostar la música als encara més joves, cosa que reforça encara més el sentit del festival. Serà una arrencada suau en la que tothom s’hi pot sentir a gust. Seguirem amb el concert dels joves intèrprets. Aquest any estem molt contents perquè per primer cop alumnes de l’Escola de Música de Centelles participaran en el cartell oficial d’aquest concert. Així mateix hi participaran alumnes avançats del Conservatori de Música de Vic, en el que pot ser un intercanvi molt profitós per a tothom. En el següent concert la formació purament osonenca Cabaret Sauvignon ens proposa un espectacle molt especial i proper amb música que avarca tan la chanson française com el jazz manouche. La vesprada del dissabte és pel concert de flamenco, que aquest any ve de la mà de Eduardo Cortés i el seu sextet oferint-nos un concert d’arrel, amb el cante de Miguel de La Tolea i Mariano Santiago, i el baile de Miguel Fernández i Isabel Santiago, al més pur estil de Carmen Amaya. Finalment, el concert de cloenda serà a càrrec de la jove violinista veneçolana Julimar González i el pianista Daniel Blanch, que ens oferiran un programa amb grans obres de la música universal, entre les que s’hi inclouen peces del compositor i violinista català Joan Manén. Agraïm la col·laboració acadèmica de les organitzacions Cordes del Món, dirigida pel professor Ernesto Briceño, i l’Associació Joan Manén, dirigida pel mateix Daniel Blanch, per fer possible aquest concert.

Amb aquest últim concert oferirem la oportunitat als nostres joves d’escoltar una músic de disset anys formada dins l’entorn del prestigiós mètode musical conegut popularment com “El Sistema”, fundat a Veneçuela pel Sr. José Antonio Abreu el 1.975, i que ha donat tants bons músics que estant tocant amb les millors orquestres del món, i que ara s’està exportant a molts d’altres països. Volem d’aquesta manera introduir aquí a casa nous elements que siguin útils per a la formació dels nostres joves músics. En paraules del mateix Abreu “deixi’ns revelar als nostres nens la bellesa de la música, i la música revelarà als nostres nens la bellesa de la vida”. Aquesta és la filosofia de les Vesprades de Tardor. Tot per tenir un futur i una societat millors.

No deixeu passar l'oportunitat. Hi esteu tots convidats.

Conegueu els músics de les Vesprades de Tardor en la sessió post-concert, compartint amb ells una beguda per gentilesa dels nostres col·laboradors.

UBICACIÓ

Centelles . C/Anselm Clavé, 3. "La Violeta"

Carrer Anselm Clavé, 3, Centelles Mostra el mapa

Entrades 8€. Reduïda per menors de 6 anys 5€.
Aforament Limitat.
Abonament festival 30€.
Actes paral·lels gratuïts.

Entrades anticipades al Casal Francesc Macià de Centelles de 4h a 6h i també a centellescultura@diba.cat

PROGRAMA

Diumenge 19 d'octubre

Diggi Daggi [+] més

Espectacle de titelles basat en l'òpera "Bastienne et Bastien" de W. A. Mozart
18:00h - Òpera


Dijous 23 d'octubre

Joves Intèrprets [+] més

Ariel Amor - piano
Roser Pérez - piano
Carla Elisabeth Mejía - piano
Pau Vendrell - piano
Núria Güell - violí

20:30h - Clàssica


Divendres 24 d'octubre

Cabaret Sauvignon [+] més

22:00h - Jazz


Dissabte 25 d'octubre

Eduardo Cortés Sexteto:[+] més

22:00h - Flamenco


Diumenge 26 d'octubre

Julimar Victoria Gonzàlez - violí [+] més
Daniel Blanch - piano [+] més

18:00h - Clàssica

ACTES PARAL·LELS [+] més

Data per confirmar

Concert a càrrec de l'Orquestra per la Pau i la Integració pels carrers de Centelles

Dissabte 25 d'octubre a les 17:00:

Documental i col·loqui "Joan Manén, el geni oblidat".

Del 17 al 26 d'octubre:

Exposició Còmics i Música de Lluis Sardà. Capella de Jesús.

ESCENOGRAFÍA

Del 19 al 26 d'octubre, s'exposaran a la sala de concerts del treball realizat pels joves dels Tallers d'Art de Centelles, dirigit per:
Eulália Llopart, Marta Postico i David Casals.

SEGUEIX-NOS A:

Facebook Twitter YouTube